DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er ingen, der gider at leve af pasta med ketchup og blive hjemme hver weekend. Her får du 8 tips til, hvordan du sparer penge uden at gå på kompromis med det gode liv.

Bryg din egen kaffe

Hvis du køber en kaffe hver dag, når du er på vej til arbejde eller i skole, så vil dine udgifter hurtigt løbe op. Køb i stedet en termokop og lav din kaffe hjemmefra. Så bliver du stadig frisk om morgenen, og du har samtidig råd til andre ting. Det samme princip gør sig desuden gældende for kilde vand, der også bare er penge ud af vinduet – og hvis du er til dansk vand, kan du købe en sodastream.

Brug cyklen

Det er dyrt at køre i bil og bruge offentlig transport. Brug cyklen i stedet for at tage offentlig transport. Gør du det til en vane at cykle, får du – ud over flere penge på kontoen – mere overskud i hverdagen og bliver gladere.

Hvis du har langt til og fra arbejde, kan du med fordel finde nogle gode lydbøger eller en spændende podcast at følge med i. Gør cykelturen til et hyggeligt pusterum fra hverdagen.

Hæv kontanter

Er du typen, der ofte ender med at impulsshoppe, når du kommer forbi en butik, der har et godt tilbud? Bliver du grebet af en uimodståelig sukkertrang, når du ser slikhylden i Netto? Så bør du overveje at hæve kontanter. Tag det beløb med, som du ved, du har råd til at bruge. Det samme gælder på byturen. Hvis du ikke har råd til at give drinks, er det en god idé at hæve det beløb, du har råd til at bruge, og lade dankortet blive hjemme.

Sy selv

Hvis du kan finde ud af at sy, er der ikke nogen grund til at lade være. Det kan du spare mange penge på. Sy dit eget tøj, i stedet for at købe – og reparér dit gamle tøj, i stedet for at smide det ud, når det bliver slidt. Du finder stof metervarer her.