DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Flere og flere virksomheder har fået deres øjne op for online services, der frigiver enten personelle eller økonomiske ressourcer i virksomheden.

For mange virksomheder kan det f.eks. være en utrolig god hjælp at indgå i en strategisk alliance med en revisor eller bogholder, der kan assistere, når der skal udformes regnskaber eller følges op på økonomien. Løsningen er hurtig, nem og sikker – og så sørger den for, der ikke behøver sidde en fast (og dyr) ansat til den del.

For særligt mindre virksomheder er det end ikke sikkert, der er plads i budgettet til at ansætte en bogholder. Det kan derfor betyde, at indehaveren eller dennes bekendte selv står for at udarbejde regnskabet, hvilket til gengæld ofte resulterer i fejl. Disse er ikke nødvendigvis katastrofale, men desværre kan der opstå scenarier, hvor et firma agerer ud fra ét økonomisk billede, mens realiteten er en helt anden. Det kan få konsekvenser.

Fordelene ved online bogføring er mange

Hvorfor er online bogføring så populært, hvis man ser bort fra, at man slipper for byrden selv og ikke risikerer at lave regnskaber eller indberette rapporter med fejl?

Altid overblik over økonomien

Det er vigtigt at vide, hvor man befinder sig økonomisk som virksomhed. Med et løbende samarbejde med en bogholder har man altid adgang til et opdateret overblik over vigtige tal. Det betyder, det er let at se, om man har penge til at ansætte en ny medarbejder, om det er nu, der skal investeres i nyt udstyr og meget mere.

Altid backup

Ved at overgå til et nyt samarbejde med en bogholder eller revisor, flyttes regnskaber og bilag typisk over på en digital platform. Det betyder, man som firma ikke risikerer at miste vigtigt data. Ligeledes er man mindre sårbar overfor IT-nedbrud og andet, da man vil anvende en cloud baseret løsning eller samle data backup et andet sikkert sted.

Samspil med fagperson

Når du pludselig har en person med indsigt i virksomhedens tal til din rådighed, bliver det lettere at forstå, hvordan penge fordeler sig imellem indtægter og udgifter. Men! Den store grad af indsigt kan også bruges, hvis bogholder f.eks. bliver bedt om at lave analyser, der sammenholder dine tal med konkurrenternes. Du får med andre ord et strategisk afsæt til fremtidig beslutningstagen.

Ønsker du at undersøge flere fordele? Læs mere her og bliv klogere på hjælp til virksomhedens økonomi.