DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Den positive sammenhæng mellem træning og restitution

Det lyder måske helt skørt i dine ører, men træning ødelægger faktisk dine muskler. Det, der sker, når du træner er, at du nedbryder kroppen. Den sunde del af din træning kommer først i den mellemliggende periode, hvor du restituerer. Her får musklerne lov til at genopbygge sig, og kroppen reparerer ‘skaderne’. Når du vender tilbage til træningslokalet, er du en ‘opgraderet’ version af dig selv – stærkere end sidste gang. Det er denne proces, der betyder, at du kommer i bedre form og får mere muskelstyrke for hver gang, du træner.

Hård træning kræver god restitution

Længden på din restitution afhænger af, hvor meget du har presset din krop under seneste træningspas. Generelt kræver træning ved høj intensitet længere restitution end træning ved lav intensitet, uanset varigheden. En rolig løbetur tager kun 1-2 døgn at ‘fordøje’, mens hård intervaltræning kan sidde i kroppen 3-4 døgn efter. Tung vægttræning og sprint kræver 4-5 døgns restitution, før kroppen er kommet helt til hægterne igen. Restitution er altså super vigtig for kroppen, og mens topatleter har massører og diætister på sidelinjen til at hjælpe kroppen videre til næste træning eller konkurrence, så har vi andre ikke den luksus. Og dog – for der er faktisk et hjælpemiddel, som kan booste din restitution på en billig og behagelig måde.

Boost din restitution

Hos optimasport.dk kan du købe billige recovery boots til hjemmebrug. Recovery boots anvender komprimeret luft til at massere eller fjerne venøs væske og hævelser. Det medfører øget blodgennemstrømning – og dermed ilt og næringsstoffer – omkring musklerne, som er med til at genopbygge beskadiget væv. Behandlingen føles som massage og er effektiv i forhold til din restitution. Man mener, at 20 minutter i recovery boots svarer til op til 48 timers passiv restitution. En del kendte atleter har anskaffet sig kompressionsstøvler fra Optimasport, netop fordi de kan sikre en effektiv fordeling af træning og restitution samt forebygge og forkorte skadesperioder.