DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er mange mindre virksomheder, der går med tanker om at indføre timeregistrering, men lader det blive ved tanken. De har en ide om, at det er noget der hører til fabrikker, samlebåndsarbejde og kun passer ind i store virksomheder. Dette er en fejlagtig holdning, og det er noget, der kan koste virksomheder man penge på bundlinjen. Det er derfor en rigtig god ide at gøre op med holdningerne mod at registere tid. Det handler nemlig ikke (som man tror) om overvågning af de ansatte, men om optimering.

Det er nemlig kun hvis man rent faktisk ved, hvor lang tid ting tager at man kan komme med den rigtige pris for en opgave. Det er stort set ligefyldigt om at man er en entreprenør med 4 ansatte, et reklamebureau med tre eller en helt anden form. Rigtig mange virksomheder lever af at sælge deres tid i en eller anden forstand.

Hvis man projekterer en opgave til at tage en vis mængde tid, er det vigtigt at dette er rimelig præcist, både for virksomhedens og kundens skyld. Derfor er det også vigtigt at alt tid der bruges bliver registeret. Det er nemlig den eneste måde, at man kan blive bedre til at projektere i fremtiden. Jo mere data man har om den mængde tid man bruger, jo bedre og mere præcise estimater kan man lave.

På den måde kan man også finde ud af, om der er noget, der tager meget længere tid, end man lige gik og troede. Dermed kan det være man finder ud af, at man har taget alt for lidt for en type ydelse, mens man kunne sælge en anden billigere. Der er naturligvis også den risiko/mulighed for at man finder ud af, at der er nogen, der ikke laver det arbejde de er sat til. Dette bør dog aldrig være grunden til at man indfører et timeregistreringssystem som dette. Har man mistanke om dette, er der andre ting man bør kigge nærmere på først.