DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis man har taget kørekort inden for de sidste par årtier, har man et førstehjælpskursus. Har man taget det inden 2013, er det dog reelt en lille smule forældet. Her blev det nemlig udvidet fra at være 7 og til at være 8 timer. Den ekstra time betyder, at der nu også bliver undervist i brugen af hjertestartere, hvilket naturligvis kan være helt essentielt.

Har man taget sit kørekort inden da, eller for endnu længere siden, kan det være en rigtig god ide at få det genopfrisket. Man ved aldrig hvornår man kan få brug for det, men man kan være helt sikker på, at hvis man står og skal bruge det, og ikke kan huske noget af teorien, vil man bebrejde sig selv. Tænk sig, at man blot skal sætte en enkelt dag og 8 timer af, for eventuel at kunne redde et menneskeliv.

Der findes mange udbydere af førstehjælpskursus til kørekort, ligesom der også findes mange udbydere af traditionelle førstehjælpskurser. Der kan være nogen, der er bedre end andre. Uanset hvor man tager det, hvis det ellers er hos nogen med papirerne i orden, kan man være sikker på, at få alt det teoretiske og praktiske på plads.

Der er også en del større virksomheder, der tilbyder førstehjælpskurser til deres ansatte, så de kan træde til, hvis der skulle ske en ulykke på arbejdspladsen. Det er faktisk ikke bare en pæn ting at gøre, det er loven. Straffeloven siger nemlig, at man har forpligtet til at hjælpe en anden person efter bedste evne. Jo bedre ens evner er, jo større chance er der naturligvis for, at man rent faktisk kan gøre en forskel.

Med andre ord – hvis du ikke har styr på førstehjælp så kom i gang. En dag af dit liv kan redde en anden.