DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Alternativ løsning til dit oliefyr

Mange danskere har oliefyr som er mere end 30 år gamle, men der har ingen overvejelser været omkring at få det skiftet ud. Men overvejelserne bør snart være der, for afbrænding af olie, er ikke en særlig effektiv metode til, at få varme i sit hjem. Der er flere ulemper ved et oliefyr, som ikke kan svare sig i dag ift. hvilke alternativer der findes. Et oliefyr er ikke miljøvenligt, da det afhænger af afbrænding af det fossile brændstof olie. Det forurener en del mere end f.eks. afbrænding af træpiller. Dertil findes der kun en begrænset mængde olie i verden og den slipper op, på et tidspunkt. Træpiller derimod er lavet af træ, som vi kan gru og derfor er derfor ikke begrænset på samme måde som olie er det.

En mere miljøvenlig løsning

Men hvis du ikke skal bruge dit oliefyr mere, hvad skal du så bruge? Du skifter dit oliefyr ud med et pillefyr. Et pillefyr vil sikre dig at din varmekilde er meget mere miljøvenligt ift. oliefyret. Dette er der flere årsager til. Den første blev nævnt tidligere i artiklen, der findes kun så meget olie i verden. Den anden er, at pillefyr faktisk er noget mere effektive, i deres produktion af varme. Du kan simpelthen få mere varme for mindre. Hvis du synes at pillefyr lyder interessant, kan du finde pillefyr på denne side.

Bedre effektivitet

De nye pillefyr er langt mere effektive og der bliver hele tiden udviklet på disse fyr, hvilket giver større og større besparelser. Der kommer også en større besparelse i form af billigere brændstof. Træpiller er ikke lige så dyre som olie og gas, dette betyder at på lang sigt, vil du kunne spare mange penge pga. af det billige brændstof, som du skal fodre dit fyr med. Der er lavet udregninger, som viser at det sagtens kan betale sig rent økonomisk at invester i et pillefyr og få skiftet sit gamle oliefyr ud.