DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Selvforståelse eller eksistentialisme er ikke noget almindelige mennesker beskæftiger sig med på daglig basis. Det er ikke ‘noget’, man kan udøve mellem kl. 19-20 hver aften. Ikke desto mindre, så kan det faktisk være en ret stor øjenåbner at dykke ned i viden om den menneskelige race.

Hvad skal det hele gøre godt for?

Stiller du nogensinde dig selv ovenstående spørgsmål? Tillykke – det betyder, at du har formået at stoppe hamsterhjulet for en stund – og se på dit liv udefra. Det skulle siges at være sundt, men det kan også gøre ondt at ransage sin egen livsverden. Hvorfor tager jeg de valg, jeg gør? Er det tilfældigheder, arv eller miljø, der har bragt mig til det sted, jeg er i dag?

Bøger om mennesker

Flere danske forfattere har i de seneste år dykket ned i emnerne omkring liv, mennesker og filosofi. Du kan finde alle bøgerne på Saxo.com. Fælles for bøgerne er, at de formår at servere deres pointer uden højpandethed eller løftede pegefingre. Bøgerne tager gerne udgangspunkt i egne oplevelser og erfaringer, og forfatterne har virkelig noget på hjerte. De er ikke missionerende, men på en filosofisk rejse, som de gerne vil tage læseren med på. Et eksempel på dette kunne være den populære bog “Ét liv, Én tid, Ét menneske” af filosof og erhvervsleder Morten Albæk. Bogen handler om evnen til at skelne mellem tilfredshed, lykke og mening i livet.

Skønlitterære menneskebilleder

Forsker og forfatter Svend Brinkmann har skrevet flere bøger om mennesket og selvudvikling, og han serverer det altid på en befriende ‘no bullshit’ø manér. Hans seneste bog er dog den første skønlitterære bog om emnet. Bogen præsenterer en ung man på dannelsesrejse gennem Europa, hvor han møder seks menneskebilleder. Med en faglig vinkel beskrives det, hvordan disse forskellige menneskebilleder har haft betydning for vores selvforståelse fra bl.a. filosofien, biologien, religionen og kunsten. Det er en fin måde at blive bekendt med disse eksistentielle emner. Som sidebonus bliver du måske klogere på dine egne valg og prioriteter.