DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er mange ejere af virksomheder, der er rigtig gode forretningsmænd eller kvinder, og som driver sunde forretninger med gode overskud år efter år. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at man også er en god leder.

Ofte når man starter en virksomhed, gør man det ud fra de ting man selv er god til. Efterhånden får man nogle ansatte, som man ansætter fordi man har brug for deres arbejdskraft. Nogle gange går dette stærkt, og inden man får set sig om, kan der være 2, 4 eller 10 ansatte i ens virksomhed. Det er med andre ord meget langt fra det, som det hele begyndte med.

Ledelsen bærer det store ansvar

Hvis der begynder at opstå problemer af den ene eller anden slags, vil det i langt de fleste tilfælde, være ledelsen som man kigger på. Det betyder også, at det er ledelsen der bærer der tunge ansvar. Dette gælder inden for alt fra at der tjenes penge til at at folk trives på arbejdspladsen, og at der ikke er for mange sygdomme og lignende.

Der er ingen tvivl om at det fysiske arbejdsmiljø betyder rigtig meget, ligesom det er vigtigt at man omgiver sig med gode kolleger, som man kan stole på. Alligevel er det dog i mange tilfælde ledelsen, der er kulturbærerne i en virksomhed og derfor også dem der skal gå forrest. De er samtidig også den største grund til at ansatte siger op. Der kan naturligvis være mange grunde til opsigelser, men  dårlige chefer er den største grund af alle.

Uddannelse stopper aldrig

Som leder eller ejer vil man gerne have at ens ansatte hele tiden udvikler sig og bliver bedre. Det er desværre ikke alle ledere og ejere der husker, at dette også gælder dem selv. Der findes mange former for anerkendende ledelse hvor man også viser sine ansatte, at man sætter pris på dem. Men som leder skal man huske at man også skal uddanne sig selv, så man bliver den bedst mulige version af hvad man kan være.