DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I de fleste danske hjem findes der ofte flere rum, med trægulv i huset. Ofte er sove-og børneværelserne belagt med trægulv, og det kræver lidt vedligeholdelse. Mange vælger trægulv i disse rum, da det giver en vis hygge og varme. Men det kræver at de bliver vedligeholdt og her giver vi nogle bud på, hvad du selv kan gøre og hvad du bør få professionelle til.

Et trægulv som har lige år på bagen, kan hurtigt kommer til at se slidt og kedeligt ud. Men frygt ikke, det er nemt at få gulvet til at se godt ud igen. En gulvafhøvling kan gøre underværker. Om det er et stort eller lille område, bør du få en professionel ud, da forberedelserne og omkostninger ved selv at gøre det, hurtigt stiger i vejret. En gulvsliber er både hurtigt og effektiv, og ved hvordan der bedst muligt dækkes af. Hvis det er et hus, hvor der endnu ikke er møbler eller noget andet inventar, kan du nemmere selv slibe gulvet, men hvis der allerede er møbler inden, frarådes det på det stærkeste. Problemet er at når gulvet afhøvles, sættes der en masse finstøv i alle hjørne og kanter.

Er det en god idé at afhøvle gulvet selv?

Hvis du vil springe ud i at behandle gulvet selv, skal du være opmærksom på at det er nødvendigt at leje forskelligt udstyr. En maskine som kan afslibe gulvet, kan lejes ved forskellige udlejningsfirmaer, dog skal du være opmærksom på af time taksten taller, fra det øjeblik maskinen afhentes, til du aflevere igen. Derudover skal du selv betale for sandpapir, som maskinen skal bruge. Ofte skal du bruge flere typer af sandpapir, da du først grovsliber, og derefter en finpudsning. Du kan læse mere om gulvafhøvling her.

Som nævnt ovenfor kan det ikke betale sig at behandle gulvet selv, da omkostninger ved gøre det selv, overstiger hurtigt omkostninger, hvis du får en professionel ud og udfører arbejdet.