DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Mange danskere går hverdag med konstante smerte, i flere forskellige steder i kroppen. Mange lever med smerterne, men der kan i de fleste tilfælde faktisk gøres noget. Vi tager et kig på de kroniske smerter og kommer med bud på hvilke behandlinger det kan hjælpe.

En af de mest almindelige diagnoser for konstante smerter er Fibromyalgi, som kendetegnes ved at smerter i musklerne, træthed og/eller nedsat fysisk udholdenhed. Mange betragter ikke Fibromyalgi med en rigtig sygdom, men det er meget forkert. Sygdommen er blevet officielt blevet diagnosticeret som en WHO sygdom, og den påvirker den generelle livskvalitet, og giver begrænsninger i hverdagen, lidt på samme måde som stress. Fibromyalgi føles lidt som om man har ondt over det hele, og prikken og stikken i hænderne kan forekomme. Derudover kan man ikke kontrollere varme og/eller kuldefornemmelser. Årsagen til at folk får fibromyalgi, kan ikke medicinsk bevises. Der er intet der tyder på at sygdommen er arvelig, eller skyldes en bestemt årsag. Laboratorieundersøgelser viser at vævsprøver og andre undersøgelser peger på, at musklerne fungerer helt normalt, men muskelstyrken og udholdenheden fungere nedsat. Det skyldes formentlig, at man ikke bevæger sig så meget, når man har smerterne. Der findes flere muligheder for at behandle sygdommen, men af ingen formerne er decideret medicinsk helbredende. Forskning tyder på, at en behandlingsstrategi, der inddrager både fysiske, psykologiske og sociale aspekter, er mest effektiv. Her er akupunktur klart et forsøg værd. Problemet med akupunktur er, at bevise er det netop er behandlingen, som er årsag til forbedring. Men flere patienter har altså oplevelser og erfaringer med stærke forbedringer.

Akupunktur helbreder Fibromyalgi

Fibromyalgi kan helbredes effektivt med akupunktur. En af landets førende akupunktører, John Boel, som er stifter og ejer af acunova.dk, har flere eksempler på patienter, som har haft stor succes med akupunktur. Herunder i videoen, kan du se hvor en af Boel Akupunkturs patienter fortæller, hvordan hun efter blot 5 behandlinger ikke længere havde fibromyalgi.