DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er god grund til at overveje at ansætte en medarbejder, når du driver din egen virksomhed. Det kan virke som et uoverskueligt projekt, hvis ikke du ved, hvad du skal fokusere på – og samtidig er det vanskeligt at gennemskue, hvorvidt du har mulighed for rent faktisk at hyre en, uden det går udover din egen løn.

Du taber penge i starten

I starten skal du være opmærksom på, at du kommer til at tabe penge. Det gør du, fordi det kræver, at du sætter medarbejderen ind i din virksomhed, før du rent faktisk har mulighed for at få vedkommende til at udføre arbejde, som gør, at du kan tjene penge.

Sørg for det rigtige udstyr

Det er vigtigt, at din medarbejder har det rigtige udstyr, som gør, at de kan udføre deres arbejde. Det kræver eksempelvis, at du køber et hæve-/sænkebord, en laptop og en god kontorstol, hvis det er kontorarbejde, der skal udføres.

Du skal være sikker på, at der er nok arbejde

Når du skal ansætte din første medarbejder, skal du være sikker på, at fremadrettet vil være nok arbejde til, at vedkommende rent faktisk har noget at lave.

Det kræver, at der er masser af arbejde, som kræver, at medarbejderen kan bruge sine evner, hvis vedkommende skal blive ved med at være ansat hos dig. Der er ikke nogen værre følelse, end når man føler, at man ikke kan bruge sine evner.

Medarbejderen skal tjene sig selv hjem tre gange

Som tommelfingerregel siger man, at en medarbejder skal kunne tjene sig selv hjem tre gange, før det er en rentabel og god forretning. Det skyldes, at der skal være mulighed for, at han eller hun bliver sygemeldt og lignende, hvorfor der skal generes flere penge, end vedkommende får i løn – og gerne tre gange så mange.

Hvis du ikke føler, at det kan lade sig gøre, kan du forsøge dig med at ansætte en studentermedhjælper i starten, da det vil kræve mindre arbejde at sætte vedkommende ind i tingene – og du skal heller ikke tænke på, at du ikke kan skille dig af med vedkommende igen.