DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Dansk er et svært sprog at lære. Det er endnu sværere, hvis du skal lære at mestre det. Den måde, hvorpå vi bruger vores sprog, afhænger i høj grad af den kontekst, vi er i. Se her, hvordan du lettest lærer at tale dansk.

Når vi er hjemme, har vi én måde at udtrykke os på. Det samme gør sig gældende, når vi er på arbejde, eller når vi besøger vores bedsteforældre. Alt afhængigt af den situation, vi befinder os i, har vi en bestemt måde at udtrykke os på. Hvilke ord, vi bruger, er også bestemt af hvor vi er, og hvem vi er omgivet af. Det danske sprog er altså en nuanceret størrelse.

Dit barn skal lære at begå sig i forskellige kontekster

Når I flytter til Danmark, er det nødvendigt at lære, hvordan man begår sig i forskellige situationer. Hvis ikke ordforrådet er tilstrækkeligt, vil barnet eksempelvis ikke kunne begå sig i forskellige kontekster. Kan barnet kun hverdagsdansk, vil det eksempelvis have svært ved at begå sig i en dansk skole.

Skolesproget, det såkaldt analytiske sprog, er nødvendigt, hvis du vil være sikker på, at dit barn udvikler et nuanceret dansk sprog.

Det samme gør sig gældende for dig

Personer, der kommer til Danmark, men ikke er i ‘skolealderen’, skal på samme måde lære at begå sig på dansk. Det kan foregå på forskellige sprogskoler, og her er det nogenlunde de samme sproglige færdigheder, der skal indlæres. Det er vigtigt at kunne begå sig på dansk, hvis man bor i landet.

Der findes mange sprogskoler i Danmark, hvor du kan lære dansk. Her er kyndige undervisere, der har erfaring med at lære kursisterne dansk — også selvom de ikke kan et ord i forvejen.

Det gode ved Danmark er imidlertid, at hvis du kan begå dig på engelsk, er du kommet et langt stykke ad vejen. De fleste danskere kan nemlig tale engelsk.