DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det kan være enormt frustrerende at have svært ved at falde i søvn. Hvis det er noget, du oplever særledes ofte, kan det være værd at besøge lægen med det. Hvis det er noget, du oplever en gang imellem, findes der forskellige tricks, der muligvis kan hjælpe dig til en bedre nattesøvn.

Få dine tanker ud af hovedet

Der kan være rigtig mange grunde til, at du har svært ved at falde i søvn. Hvis du har problemer med, at tankerne løber helt af med dig, så du ikke kan fokusere på at skulle falde i søvn, kan det hjælpe at skrive dine tanker ned. Ved at have én eller flere notesbøger liggende ved din seng, kan du altid skrive dine tanker ned om aftenen og få dem ud af hovedet. Når først de er skrevet ned, kan du lukke bogen sammen og fokusere på din søvn.

Gør dig selv træt

Hvis du i flere dage har haft det sådan, at du ikke har kunnet falde i søvn, kan du prøve på at gøre dig selv lidt mere træt end normalt. Det kan du gøre ved f.eks. at komme udenfor og bevæge dig i nogle timer, gå en lang tur, tag på en løbetur eller lignende. Hvis du får bevæget dig mere end normalt, vil din krop også blive trættere, så du kan falde lettere i søvn.

Skift skærmen ud

Har du tendens til at bruge din mobil eller sidde foran fjernsynet lige før sengetid, kan det også godt være grunden til, at du har svært ved at falde i søvn. I stedet kan du lægge mobilen fra dig og slukke fjernsynet et par timer før sengetid. Du kan i stedet bruge tiden på at læse i en bog, drikke en kop te, tegne eller lave noget andet, der kan få dig til at slappe af.