DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Julen er en stressende tid, hvor der er mange gøremål, der skal til i hus, før julefreden for alvor sænker sig over de danske hjem. Det resulterer nogle gange i, at to do-listen hober sig op — og det kan være endnu mere stressende. Her får du derfor et par gode råd til, hvordan du kommer til bunds i listen.

1. Få gjort én ting hver dag

Beslut dig for, at du gør én ting hver dag. Det kan være, at du skal skifte printerpatroner. Så få bestilt noget printerblæk den ene dag, og når det kommer, så sæt det i printeren. Dagene imellem kan du bruge på at støvsuge, og hvad der ellers mangler at blive gjort.

Lav en liste, hvor du har mulighed for at krydse af, når du er kommet i mål med en opgave. På den måde virker den ikke så uoverskuelig, og du får nemmere ved at få gjort alle tingene. Det kræver dog, at du ikke udvider listen hele tiden.

2. Gå en tur, inden du skal i gang

Hvis du har svært ved at finde motivationen til at gå igang, så skyldes det ofte, at du er lidt træt eller ikke lige er i humør til at ordne huslige pligter. Det kan du modarbejde ved at gå en tur, så du får lidt frisk luft.

Når du kommer hjem igen, vil det være med fornyet energi til at ordne dine gøremål — og måske kan du få krydset lidt flere felter af end bare ét.

3. Vær fælles om det

Har du en samlever, så beslut jer for, at I begge laver en to do-liste. Måske endda også en fællesliste. Så kan I gøre det i fællesskab, og det vil være lidt lettere at få gjort. Samtidig vil der ikke være én, der kan sidde og dovne den, imens den anden får ordnet det huslige pligter.