DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Du har måske længe gerne ville i gang med gør-det-selv-arbejdet. Håndværkere er dyre, og det tager lang tid at finde den rigtige. Det er også tit lettere bare at gøre det selv. Det kan dog også let gå galt, hvis man kaster sig over et lidt for stort projekt. Hvis man f.eks. går i gang med at sætte et nyt loft op med en gipshejs, skal man vide hvad man laver før man går i gang.

Undersøg mulighederne

Det er vigtigt at lave god research inden du går i gang med et gør-det-selv-projekt. Det første du skal undersøge, er hvad for noget udstyr du har brug for. Hvis du skal lave et lille projekt, som at sætte en hylde op, eller fikse en vindueskarm, skal du måske kun bruge en boremaskine og en sav. Disse redskaber er lette at få fat på, og du kan få dem meget billigt. Hvis du derimod skal i gang med et større projekt, som at lave et nyt loft, eller renovere terrassen, kan det være du får brug for noget lidt mere specialiseret værktøj. Det kunne være en gipshejs eller en stiksav. Hvis du bliver nødt til at anskaffe dig noget bedre værktøj, er det smart at lave god research for at finde det billigste og bedste stykke værktøj.

Er det muligt?

Det er vigtigt ikke at overvurdere sine egne evner, for man kan let komme til at stå i en situation man ikke så let kan komme ud af. Så kan det være nødvendigt at tilkalde nogen håndværkere, og så kan det være lige meget. Derfor skal man huske at tænke sig om inden man går i gang med et gør-det-selv-projekt. Man kan let blive grebet af stemningen, og tænke: “det kan jeg sagtens”. Men hvis det går galt, står man med et meget større projekt med at få ryddet op.