DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Corona krisen har ramt Danmark på mange måder, og den har ramt danskerne på mange måder. Virussen er i sig selv naturligvis utrolig sundhedsskadelig, eller i hvert fald kan være det. Udover dette så har den haft en masse følger, der også kan være meget sundhedsskadelige for vores folkesundhed. En af dem er at vi generelt har motioneret meget mindre. Mange har ellers haft masser af ekstra tid til det. Motionscentre, sportsklubber, svømmehaller og lignende har som bekendt holdt lukket (og gør det stadig). Dette har resulteret i, vi danskere har bevæget os meget mindre siden midten af marts.

20% mindre bevægelse

En undersøgelse om hjerteforeningen har lavet viser, at vi danskere har bevæget os 20% mindre under corona krisen inden, hvilket naturligvis er ret alvorligt for sundheden i samfundet, der i forvejen ikke har det alt for godt. Det hænger naturligvis ikke kun sammen med, at vi ikke kan komme i motionscenter. Det hænger i høj grad sammen med, at der er mange, der ikke har skulle på arbejde, hvor de ellers har været aktive. Mulighederne for at komme ud har også været færre, hvilket har betydet, at mange har tilbragt meget mere tid i hjemmet.

Bevægelse og motion er sundt, og det kan derfor ikke understreget kraftigt nok, hvor vigtigt det er, at man kommer ud og bevæge sig. Selvom man måske er hjemsendt, så bør man ikke bare læne sig tilbage i sin yndlingsstol og nyde hvad Netflix kan tilbyde. Invester i et par løbesko og kom ud og nyd det danske vejr og den danske natur. Du behøver ikke løbe 10 km 4 gange om ugen, men du bør som minimum gå nogle gode ture.

Corona krisen kan vise sig at have nogle følgeskader på den lange bane, også længe efter virussen er væk. Hvis man først begynder at blive mere inaktiv, kan det nemlig være meget svært at komme i gang igen. Dovenskab har det med at avle dovenskab.

Så kom i gang – og kom afsted. Din krop og din sundhed vil takke dig for det.