DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Bæredygtighed er et altoverskyggende tema i disse dage. På den gode måde. Det handler om, at vi skal stoppe med at forbruge så meget, som vi gør, og i stedet sætte alle instanser ind for selv at kunne bygge de ting, vi kan — i stedet for at støtte den industrielle overproduktion.

Det gælder tøj, og det gælder alt andet. Eksempelvis dukker. Og det får du her et par gode råd til, hvordan du laver selv. Det er faktisk ikke så svært, som man skulle tro. Læs med herunder og bliv klogere på, hvad du skal gøre, hvis du gerne vil glæde dig selv eller en, du holder af, med en hjemmelaver dukke. Faktisk er det en glimrende gave i stedet for en Barbie-dukke eksempelvis.

Sådan gør du

Find ud af hvilket stof du vil bruge. Det skal helst være tykt, så det kan holde i lang tid — og så må de desuden ikke have let ved at trævle. Filt er eksempelvis godt, fordi det ikke trævler, selvom det med tiden godt kan gå hen at blive lidt nulret, men det vil ske, ligegyldigt hvilket stof du bruger.

Herefter tegner du dukkens omrids, som skal klippes ud i to stykker. Se ovenstående billede. Der skal cirka en centimeter til sømmerum rundt om tegningen. Det er vigtigt at huske, da dukken ellers vil blive for lille.

Sy herefter dukken sammen og fyld ud med vat. Husk at sy ind, der hvor der er bøjeled, når vattet er stoppet ind i dukken. Det stoppes ind fra hovedet. Se nedenstående billede.

Når du laver bøjeleddet, skal du skubbe vattet væk fra det sted, hvor du vil lave bøjeled. Skub vattet ind igennem hovedet, der er det sidste sted, du syer sammen.

Tillykke — du har nu din egen dukke!

DEL
Tidligere artikelFå styr på din bagage
Næste artikelSpring ud i det