DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der findes mange måder at hvorpå man kan lave sit eget legetøj, men med den seneste teknologi, som 3D printere, sætter det nogle helt nye grænser. Den københavnske virksomhed Copenhagen Fablab, tilbyder at man kvit og frit kan kan komme og benytte værkstedet. Ideen med 3D printere at du via computer teknologi kan designe, i det her tilfælde legetøj, selv og derefter printe det i fysisk tilstand.

Stimulere dit barn med det rigtige legetøj

Allerede fra spæd af er det vigtigt at stimulere barnet med det rette legetøj. Mange starter med et aktivitetstæppe, hvor der er en masse forskellige stykker legetøj og rangle genstande sat op hvor barnet kan nyde disse. Her kan du med fordel selv lave og designe dit legetøj. Copenhagen Fablab er stedet hvor kreativiteten får frit spil, og tingene ligger lidt hulter til bulter i de store lokaler. Alle er velkommen i lokalerne og det er kun fantasien der sætter grænser. Hvis teknikken driller er computermanden Michael Hvid, stedet styrmand, klar til at hjælpe.

Legetøj skal passe til til barnet

Barnet befinder sig forskellige faser i løbet af livets første år. Allerede fra barnet er 3 måneder begynder det at skulle underholdes, på den ene eller anden form. Fra denne alder begynder barnet at kunne genkende ting og personer. Det er vigtigt man køber en bamse som følger med barnet uanset hvor i begiver jer hen. Børn udvikler sig forskellige og du kan ikke sammenligne barnets udvikling med en ældre søskende eller et andet barn på samme alder. Både med hensyn til hvornår barnet begynder at kravle, siger sit første ord, eller tager sit første skridt, er meget individuelt. Som forældre skal du ikke fortvivle, da der ikke findes en facitliste på hvornår barnet skal kunne det ene eller det andet. Dog er det vigtigt at du skaber rammerne for at barnet har mulighed for at udvikle sig.