DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Alle os der har en have med æbletræer, kender til problemet med nedfaldsæbler. For det første er det træls at de ikke bare kan blive siddende på træet og modne, så vi kan plukke lækre friske æbler, når de er perfekte. For det andet er det træls at de ligger og rådner i haven og går til spilde udover at det ikke ser pænt ud.

Du kan nok ikke helt undgå at æblerne falder ned i tide og utide, men du kan hjælpe det ved at sørge for at holde træet sundt, hvilket du blandt andet kan gøre ved at sørge for at beskære det. Hvis du ikke ved hvordan, så hyr en anlægsgartner til det, da du let kan gøre mere skade end gavn, hvis du ikke ved hvad du laver

Brug nedfaldsæblerne 

Som sagt kan du ikke slippe for nedfaldsæbler, og derfor kan det være en god ide at vide hvad du kan bruge dem til, da du næppe har lyst til at spise dem, når de er blevet stødt og har ligget på jorden et par dage. Nedfaldsæbler rådner hurtigt, og derfor er det også vigtigt at du bruger dem med det samme, det kan altså være smart lige at tjekke hver aften.

Har æblet fået stødpletter kan du blot skære dem af, men hvis der er mug på bør du smide hele æblet ud, da mugne frugter indeholder svampegift, hvilket ikke er godt for os mennesker.

Det bedste du kan bruge nedfaldsæbler til er most eller juice, hvilket de er perfekte til. Du kan smider dem i en juicer, eller du kan lave et lille hjemmemosteri, der indeholder en æblekværn og kurvepresse og typisk koster fra 3500 kroner. Fordelen ved det er naturligvis at most kan holde sig længere end juice.