DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

God motorik er en af de bedste gaver, du kan give dit barn. Motorikken har nemlig kæmpestor indflydelse på dit barns selvtillid og sociale succes.
Undersøgelser viser, at børn, der er bagud motorisk, har sværere ved at skabe sociale kontakter og indgå i lege med andre børn, og de trækker sig ofte fra sportsprægede aktiviteter, fordi de ikke er lige så gode som de andre.

Heldigvis er mange hverdagsaktiviteter helt perfekte til at styrke motorikken, så her får du et par tips til, hvordan du kan toptune din barn til et godt liv.

Brug et hoppedyr

Et hoppedyr er en af den slags legetøj, som aldrig rigtig holder op med at være sjovt, og så er det samtidig helt fantastisk for barnets motorik, balance og styrke. Hoppedyret styrker grovmotorikken, og det bliver ved med at være udfordrende, uanset hvor god man bliver. Har I flere børn, eller kan du selv bruge hoppedyret, kan I nemt gøre legen sjovere og endnu mere udfordrende ved at lave kapløb i indkørslen.

Leg med stylter

Når I nu alligevel er udenfor, kan I overveje, om stylter er noget for jer. Den klassiske type med en fodstøtte på en pind er måske en anelse for udfordrende, men en omvendt spand med snor i er perfekt til begyndere. Her kan man også stå stille og holde pause, når man har brug for det.

Ud over at barnet skal holde balancen, skal det koordinere ben og arme, så spanden – og endda den rigtige spand – følger med, når der tages et skridt. Derfor er stylterne i den grad udfordrende, og de kræver meget koncentration.

Tag de små med i køkkenet

Hvis I vil styrke finmotorikken, kan I begynde allerede i dag. Køkkenet er nemlig et rigtig godt sted at gøre det, og det er både sundt og lærerigt for børn at være med i køkkenet.

Til at starte med kan barnet måske pille toppen af tomaterne, blande salaten eller finde bestik i skuffen. Senere kan de skære de bløde grøntsager, hvor de træner at holde fast, at bruge deres øjemål og føre kniven. Her bør du huske, at det ikke altid er smart at bruge en sløv kniv, hvis du er bange for, at børnene skærer sig. En sløv kniv er nemlig sværere at arbejde med, og der er større chance for, at den smutter.