DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det kan være vært at vælge de rigtige gardiner til boligen. Alt for ofte ender løsningen med at være halvhjertet og bestemt af, at de skal være så anonyme som muligt. Det er ærgerligt, men ikke desto mindre er det således, tingene forholder sig.

Føler du dig selv på bar bund, når det kommer til, hvilke gardiner du skal have i din bolig? Så fortvivl ikke: her får du tre nemme tips til, hvordan du vælger de rigtige gardiner.

Hvilken funktion skal gardinerne have?

Det første, du skal finde ud af, når du skal have nye gardiner i boligen, er, hvilken funktion de skal opfylde. Alle gardiner skal skærme af for solen og sørge for, at nysgerrige blikke ikke kan kigge ind. I nogle rum er det nødvendigt, at de kan mørklægge, i andre rum er det vigtigt, at de kan virke støjreducerende.

Find ud af, hvilken funktion dine gardiner skal opfylde, så du kan vælge den gardintype, der passer til det enkelte rum. Der findes masser af forskellige: plisségardiner, som kan fås her, rullegardiner, mørklægningsgardiner, persienner og så videre.

Hvordan skal gardinerne se ud?

Når du har besluttet dig for, hvilken gardintype du gerne vil have, er det på tide at vælge, hvordan de skal se ud. Det kan du gøre på mange måder. Det vigtigste er, at du selv er glad for dine gardiner. Tag et kig på resten af din bolig og vælg en gardintype, der passer til dette.

Planlægger du at flytte?

Hvis du planlægger at flytte, er det dumt at bruge mange penge på dine gardiner. Der er ingen garanti for, at de kommer til at passe ind i den bolig, du får – og hvis ikke de gør, er det ærgerligt, at du har brugt så mange penge på gardinerne. Alternativt kan du aftale med den nye lejer eller ejer, at du lader gardinerne hænge, hvis de betaler for dem.