DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er ikke alle måneder, der er lige gode, når der skal males træværk som stakit, carport, vinduer, døre, dit skur eller andet træværk, der er placeret udenfor under den åbne himmel. Hvordan finder du ud af, om træet er tørt nok til, at det kan males? Det finder du ud af herunder.

Hvornår er træet tørt nok til at blive malet?

Som en tommelfingerregel siger man, at det udvendige træværk som regel er tørt nok, når det er maj og indtil september. Det er dog altid en god idé at tjekke træet med en fugtmåler, inden du begynder at male det alligevel. Samtidig siger man, at det ikke må have regnet i en uge, før du begynder at male træet — og temperaturen skal helst være på mellem 10 og 25 grader, hvis du vil have det bedste resultat.

Fugten i træet skal være på under 15 procent

Selvom vi på nuværende tidspunkt befinder os i starten af juli, er det ikke sikkert, at det er et godt tidspunkt at gå i gang med penslen. Det skal nemlig helst ikke have regnet i en uge, og derfor er det en god idé, hvis du køber en fugtmåler, inden du påbegynder malerarbejdet. Det er den eneste måde, du kan sikre dig, at der ikke er for meget fugt i. En fugtmåler kan fås i de fleste byggemarkeder. Bor du i Svendborg, kan du ringe til denne maler, som kan være behjælpelig med at måle træet. Du kan selvfølgelig ringe til din lokale maler, uanset hvor i landet ud bor.

Det er bedst at male udenfor i august og september

Hvis du ikke har i sinde at købe en fugtmåler, så du kan måle, hvornår det er bedst at male udenfor, bør du som tommelfingerregel vente, indtil det bliver august eller september, hvor det er muligt at træet er tørt, fordi det har fået lov til at tørre igennem sommeren. Samtidig skal du være opmærksom på, at du aldrig bør male i direkte sollys, fordi træbeskyttelsen derved kommer til at tørre så hurtigt, at den ikke når at trænge ordentligt ind i træet.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/todoit.dk/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 353