DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det kan ikke lade sig gøre at sikre din computer mod hackerangreb. Dog kan du tage visse forholdsregler, der gør livet sværere for hackerne. Her får du tre gode råd til, hvordan du effektivt beskytter din computer. Du kan også læse mere om det her.

Opdatér dine programmer

Først og fremmest handler det om, at du skal være opmærksom på, når dine tredjepartsprogrammer ikke er opdaterede. Det drejer sig eksempelvis om Quicktime, Java og Adobe Acrobat. Det er nemlig ofte disse, uopdaterede programmer, som hackerne udnytter, når de angriber din maskine.

Første råd er derfor: Sørg for, at dine programmer altid er opdateret. På den måde minimerer du risikoen for at blive inficeret med skadelig virus.

Vær opmærksom på de links, du klikker på

Du bør altid være på vagt, når du klikker på et link. Alle, der anvender internettet, kan lave et link. Og det kan også nemt camoufleres, så det ikke ligner et skadeligt link, selvom det er det.

Andet råd: Hvis du holder musen henover linket uden at klikke på det, vil du kunne se link-adressen. Er det forskellige fra dét, der signaleres i mailen eller på den side, du befinder dig på, skal du ikke klikke på det. Brug din sunde fornuft, og lad være med at stole blindt på det, du læser, medmindre du kender afsenderen eller vurderer at denne er troværdig.

Husk desuden altid at bruge et virus-program. Eksempelvis danske Chili Security, der kan hjælpe dig med at undgå virus.

Undgå afpresning

Det sidste råd kan egentlig ikke bruges, hvis du gerne vil undgå at blive hacket. Men det kan hjælpe dig til at undgå de konsekvenser, der kan være ved det. Det anbefales derfor, at du dækker dit webcam til, så det er ude af drift. På den måde kan du undgå, at blive udsat for sextortion. Et begreb, der dækker over, når hackere afpresser deres ofre på baggrund af intime billeder.

Den tredje løsning er helt lavpraktisk; sæt et stykke mørk tape over dit webcam. På den måde er der ingen sandsynlighed for, at hackerne kan se andet end en sort skærm, hvis de tiltvinger sig adgang til dit webcam.

Installér et antivirus-program

Der findes mange forskellige antivirus-programmer, du kan installere på din computer. På dette grundlag kan det også være svært at vælge, hvilket antivirus-program, du skal installere. Her handler det simplethen om at kende dit behov, så du er sikker på, at du er ordentligt dækket ind.

Ligeledes er det muligt at få pakker, der egner sig til hele familien, så I allesammen er dækket ind. Det kan være en god løsning, hvis I selvfølgelig er en hel familie, der anvender computere, fordi virus hurtigt spreder sig. Faktisk er de fleste infektioner designet til at sprede sig, og har du først klikket på et forkert link på din mail, vil du hurtigt opleve, at de kontaktpersoner, du har, vil få videresendt skadelig mail fra din mailadresse.

Chili Security er en dansk pendant til de amerikanske programmer

Hvis du har svært ved at gennemskue, hvilket program der egner sig bedst til dit behov, kan du altid undersøge det ved at søge på nettet. Der er dog det problem, at de fleste antivirus-programmer er amerikanske, og det kan være svært at finde hoved og hale i det hele, hvis du ikke i forvejen har forstand på det.

Der findes dog heldigvis også en dansk udbyder af antivirus; Chili Security. Her har du mulighed for at læse om, hvad du reelt får, på dansk. Det betyder, at det hele bliver skåret en smule mere ud i pap, end det ellers er tilfældet. Samtidig betyder det, at du altid har mulighed for at ringe og få dansk support, hvis du er i tvivl om, hvilken pakke du skal have eller generelt har spørgsmål.

Du kan læse meget mere om, hvilke muligheder du har for at få installeret et antivirus-program ved at klikke her.