DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I Danmark er der en stærk iværksætterkultur, hvor mange unge springer ud som selvstændige, men der er også rigtig mange, der er i den modsatte grøft. Der er nemlig rigtig mange danskere, der er tryghedsnarkomaner, og ikke tør springe ud med deres drøm, og i stedet bliver i de vante rammer, hvor de er vant til.

En undersøgelse viser eksempelvis, at tæt på hver femte butiksansatte i mindre butikker, går med en drøm om selv at åbne en butik, og eje den forretning de står i, frem for bare at sælge varerne. Samme undersøgelse siger også, at det kun er omkring hver femte af disse der rent faktisk tror, at de kommer til at gøre noget ved drømmen på et tidspunkt.

Dette skyldes langt hen ad vejen, at der er en økonomisk risiko forbundet ved det, da man lige pludselig ikke længere er sikker på sin løn på samme måde, som hvis man var ansat, og langt de fleste nævner også netop økonomien som grund til ikke at kaste sig ud i et eventyr som iværksætter og butiksejer.

Den danske drøm

Alle kender til udtrykket den amerikanske drøm, men man kunne i virkeligheden lige så godt snakke om den danske drøm, for det er langt hen ad vejen det samme. Nemlig at opnå succes med noget, og denne succes er ofte større, hvis det er noget personligt man lykkedes med.

Faktisk behøver det slet ikke være så farligt at kaste sig ud i det, men det kan være en god ide at gøre det inden man bliver alt for økonomisk afhængig med børn og terminer der skal betales, men det bedste man kan få, er at man skal prøve det.

Når du har taget springet

Nu har du besluttet dig for at gøre det, og tillykke med det, så kommer vi her med lidt gode råd til dig.

Lad vær med at tro du kan gøre det hele selv, tag imod alt den hjælp du kan få, da der er mange der har gjort det før dig, som kender mere til det. Du kan eksempelvis få hjælp til butiksindretning her. Du har sikkert en masse ideer, men prøv dem af på professionelle inden du beslutter dig.

Et andet og meget vigtigt råd, er at du skal sætte dig ind i skat og moms, hvilket er noget af det man slipper for, når man er ansat fremfor at være arbejdsgiver eller selvstændig.