DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

For mange mennesker er projekt bolig spændende, og mange kan ikke vente med at komme i gang – lige indtil de står i det. Skænderier, forvirring og frustrationer begynder at fylde, og I er blevet i tvivl om, hvorvidt det overhovedet skal gennemføres. Men før det kommer så vidt, kan du bruge disse tips, der virker generelt og effektivt.

Fugt i fundamentet

Med klimaændringerne er det også blevet en nødvendighed at opdatere husene, så de er bedst muligt rustet til dem. Mange mennesker vil nemlig opleve, at de får fugt i fundamentet – altså at vand er trængt gennem kælderen og ind i huset, hvor det skaber ødelæggelse.

Med et omfangsdræn kan du blive oversvømmelserne kvit. Et omfangsdræn er billigt og godt for miljøet – så det er helt klart en tanke værd.

Budget

Det er smart at lægge et budget, så I har fuldstændig styr på, hvad i betaler for. Ved at være sikker på omkostninger ved bygningen undgår du at få en grim overraskelse. Det er derudover også godt at tænke på, hvad huset koster i drift. Det kan eksempelvis være vand, lys og varme.

Vælg det rigtige byggefirma

Det er vigtigt at vælge det helt rigtige byggefirma. Et godt byggefirma er et firma, der tager hensyn til dine individuelle behov, og skræddersyer planen efter det – så vidt det er muligt. Du kan også læse anmeldelser og erfaringer omkring byggefirmaet.

Find inspiration på nettet

Det er spændende at komme i gang med at bygge hus, men det er de færreste, der præcist ved, hvordan deres hus skal se ud. Derfor kan det være lærerigt at kigge på nettet, hvor der findes en masse inspiration til flotte huse.

Tænk langt

Når man bygger et hus, er det slet ikke sikkert, I er det samme sted i livet om 10 år. Derfor kan det være smart at I tænkte på, om der eventuelt kommer en familieforøgelse. Det er nemlig ikke ret fedt at skulle være nødt til at bygge en tilbygning i nye materialer, fordi man ikke vidste, om der skulle komme et barn. Ellers er det også meget praktisk at have ekstra soveværelser til gæster eller kontor.

Vælg det, I har lyst til

Alt det praktiske betyder ikke særlig meget, hvis i slet ikke kan lide det sted, I bor. Derfor er det vigtigt at I vælger det sted, som I kan mærke giver mening. I kunne eventuelt stille jer selv disse spørgsmål:

  • Kan jeg se mig selv i huset?

  • Kan jeg se mig selv blive gammel i huset?

  • Hvilke følelser får jeg, når jeg ser på det?

Specielt beliggenhed er en fælde, de fleste nybagte boligejere falder i. Et oplagt kvarter virker måske som det bedste, men I havde måske udset jer et andet – og nu er det for sent. Når det gælder husets samlede udtryk gennem dets former, arkitektur og rum, er det i hvert fald vigtigt, man vælger det, man elsker.