DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

De fleste forældre kender til den situation, der opstår, når barnet påtvinges at cykle med cykelhjelm. Det resulterer sjældent i, at børnene begynder at køre med cykelhjelm — nærmere det modsatte.

Men hvordan overtaler man så sit barn til at begynde at køre med cykelhjelm? Her får du tre konkrete tips til, hvordan du kan gøre, når cykelhjelms-forhandlingerne går i gang.

Vær et godt eksempel: Kør selv med cykelhjelm

Hvis du vil have dit barn til at cykle med cykelhjelm, så bør du være et godt eksempel og gøre det selv. Der er ingen undskyldning. Børnene efterligner deres forbilleder, og når du er barn, er dit største forbillede dine forældre.

Derfor bør du være et godt formål og spænde cykelhjelmen. Så får du lettere ved at overtale dit barn til at skulle gøre det samme.

Lad barnet vælge sin cykelhjelm selv

En klodset cykelhjelm er der ingen, der vil køre med. Heller ikke dit barn. Lad derfor barnet vælge selv, hvilken cykelhjelm det skal køre med. Du kan få en masse forskellige, og de kan både fås online og i fysiske butikker. Du kan købe cykelhjelme til børn her.

Det betyder også, at hvis dit barn eksempelvis er fan af Spiderman, så vil du kunne købe en Spiderman-cykelhjelm. En sej cykelhjelm, som barnet med garanti vil elske at anvende.

Brug ikke frygt — men motivér

Lad være med at belære dine børn, omkring konsekvenserne ved ikke at bruge cykelhjelm. Fokusér i stedet på de positive fordele, der er ved at bruge en. Det kan nemlig medføre, at barnet vil modsige dig og derved ikke have lyst til at bruge cykelhjelm. Måske endda benægte det — og det er ikke noget godt udgangspunkt at starte en ‘forhandling’ fra.

Følg ovenstående råd, når du skal overtale dine børn til at tage cykelhjelmen på, og så har du de bedste udgangspunkter for at få dem til det.