DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Julen står snart for døren, og med julen kommer der en anden højtid. For udover at julen er hjerteres fest, så er det også indbrudstyvenes mest travle periode på hele året. At komme hjem til et hus, der er gennemrodet og hvor ens kære ejendele mangler, er næppe den julegave, de fleste af os går og drømmer om.

Juleaften er en af de dage på året, hvor der står flest huse tomme. Rigtig mange af os tager på familiebesøg, og er væk hele den dag og måske endda flere dage. Det betyder at indbrudstyve har rigtig god tid til at klare deres sager. Samtidig er der mange steder, hvor der heller ikke er naboer hjemme til at holde øje med huset.

Sådan sikrer du dit hjem

Man kan aldrig helt gardere sig om dette, for medmindre man har bygget et fort knox, så kan tyvene godt komme ind hvis de vil. Jo sværere det er for dem, jo større chance er der dog også for, at de går videre og vælger et andet hus.

Noget af det første du skal tjekke er, om det måske er tid til at få skiftet din lås. Det kan være den er af ældre dato, eller at der kan være nogen, der har haft adgang til dit hjem, som håndværkere, rengøring eller lignende. Det er ikke for at mistænkeligegøre nogen, men det kan være en god ide at skifte lås med nogle års mellemrum.

En anden og mindst lige så vigtig ting, er at tjekke dine vinduer og havedøre. Dette er der rigtig mange, der ikke tænker meget over, selvom det faktisk er måden som fleste får adgang til huse på.

Lys er indbrudstyve værste fjende, så jo mere lys du har omkring dit hjem, jo mindre attraktivt er det at bryde ind. Derudover skal man naturligvis sørge for ikke at have værdifulde ting liggende frit fremme til skue. Hvis man kan se en ny iPad eller MacBook der står på bordet, er det nærmest en invitation.