DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Børn ændre sig utroligt meget i det første år af deres liv. Det er meget forskelligt hvordan børn udvikler sig gennem hele livet og man kan ikke sammenligne med andre børn eller med en ældre søskende. Her får du et par tips til at følge med i barnets udvikling, og hvad du kan gøre for at fremme eller vedligeholde barnets udvikling.

Der sker meget i barnets første år. Der veksles mellem at barnet står stille i udviklingen, til at der pludselig ser mange ting, oveni hinanden. Herunder gennemgår vi nogle milepæle ved barnet og beskriver hvad der kan forventes af barnet.

Når barnet er omkring 6 uger, begynder det så småt at smile når der bliver gjort noget behageligt. Barnet kan ligeledes begynde at have kort kontakt og følge med, med øjnene. Allerede nu bør barnet også kunne holde hovedet selv, når det ligger på maven.

Efter 3 måneder kan barnet allerede en del mere. Her begynder det at kunne genkende både mor og far, og reagere på stemmer. Det begynder så småt også at kunne hvile på albuerne og underarmene, og kunne løfte hovedet op. Det er samtidig her at barnet for alvor knytter sig til et bestemt tøjdyr, eller anden bamse. Det er vigtigt at du som forældre vælger en blød og gerne økologisk bamse, da barnets hud ikke kan tåle for mange kemiske stoffer. Tjek naturebaby.dk, og se deres store udvalg, af økologiske bamser.

Fra 3 til 6 måneder bliver barnet mere bevidst om tingene, og bliver mere sikker i mange af de ting som det kunne, ved 3 måneders alderen. Derudover begynder det at kunne gribe ud efter ting og rulle rundt fra maven til ryg.

Barnets første fødselsdag

Da barnet fylder 1 år og har et helt års livserfaring, sker der en masse. Det er her at barnet begynder at forstå ting og det er også her at mange børn tager deres første skridt.

Hvis du er i tvivl om dit barns udvikling, kan du altid spørge din sundhedsplejerske om råd og vejledning.

DEL
Næste artikelGør noget ved den konstante smerte