DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det kan være svært at få bevæget sig nok. Der er mange stillesiddende jobs, og også de studerende sidder meget ned. De unge bruger mere tid end nogensinde før på telefon, tablets og computer. 

Det kan være svært at finde motivationen til at komme i gang, især hvis det bare er fordi, du godt ved det er sundt, men at du egentlig ikke har lyst. Det kan derfor være en god idé, hvis du kan kombinere motion, med noget du interesserer dig for, eller noget du alligevel skal gøre. 

Hvordan kommer du i gang?

Hvis du fx har kontor på 2. sal, så kan du vænne dig til at tage trappen i stedet for at bruge elevatoren. Trappen er oplagt, også når du fx rejser med tog. Hvis du har korte ture i din hverdag, så brug cyklen eller gå i stedet for at bruge bilen eller offentlig transport. 

Det kan være en motivationsfaktor at bruge en skridttæller. Der findes en del forskellige apps til mobilen, der tæller dine skridt. Mange har held med at sætte sig et mål om at gå 10.000 skridt om dagen. Det hjælper, når man hele tiden kan måle sin indsats. 

Hvordan fastholder du?

Du kan også bruge de sociale medier på en positiv måde. Du kan gøre det til en vane at skrive, hvor mange skridt du har gået i dag, eller hvordan du har motioneret. Du kan også skrive en blog som en slags motionsdagbog. Du kan hurtigt komme i gang, se en hjemmeside skabelon her. Det vil gøre, at du får mere lyst, når du lige kan få sendt dagens positive besked til omverdenen.  

Du kan også indarbejde det i din livsstil. Hvis du fx interesserer dig for dans, så tager du til danseopvisninger, du ser ballet i teatret og du melder dig til et dansehold med fast undervisningsdag.